pátek 7. prosince 2012

Kruhový objezd u slezskoostravské radnice

Dobrý večer.

Den co den jezdím po Těšínské ulici kolem slezskoostravské radnice. V poslední době došlo těsně za křižovatkou k rozsáhlé destrukci pozemků směrem na Baranovec, konkrétně u křižovatky ul. Těšínská × Na Baranovci. Má se tam stavět rondel v souvislosti s prodloužením trolejbusové trati jednak na budoucí terminál Hranečník, jednak jako další "trajfové" spojky nahoru na Hladnov.

Ač nadšený příznivec MHD, nějak mi rozum nebere, proč pro jednoduchý rondel (je vůbec zapotřebí???) tak rozsáhlý plošný zásah. Stromy padly. Budiž, budou vysázeny nové. Bude to ale dlouho trvat, než vyrostou. Nicméně opravdu jich muselo padnout tolik? Většina zeleně je náletová. Nejde o koncepční výsadbu. Přesto škoda každého zbytečně pokáceného stromu, který padl, pokud by nemusel... Pokud se musí křižovatka přizpůsobit rozsáhlejšímu provozu nebo nějaké technické záležitosti, ano, je-li to rozumné. Ale tohle je už drobet větší, než se logice selského rozumu zdá být ještě přiměřené...

Jaká je vůbec koncepce městského obvodu Slezská Ostrava vůči místní obsluze dané oblasti městskou hromadnou dopravou...?

Hezký večer.

Žádné komentáře:

Okomentovat